Γιατί πρέπει να φοράτε αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό προϊόν φροντίδας του δέρματος για τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης υγείας του. Αόρατες ακτίνες που αποτελούν μέρος της ενέργειας που προέρχεται από τον ήλιο, μπορούν να κάψουν το δέρμα και να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Οι αρχαίοι Έλληνες από πολύ νωρίς είχαν αντιληφθεί την ανάγκη προστασίας του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου . Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούσαν το ελαιόλαδο ως αντηλιακό. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ρύζι. Καθώς και άνθη  λούπινου και γιασεμί για το ίδιο λόγο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους λόγους για τους οποίους πρέπει να φοράτε αντηλιακό όλο το χρόνο:

 

  1. Ασπίδα προστασίας από τις επιβλαβείς ακτίνες UV

Υπάρχουν δύο είδη υπεριώδους ακτινοβολίας που εκπέμπονται από τον ήλιο. UVA (υπεριώδης ακτινοβολία) και UVB. Οι ακτίνες UVB είναι αυτές που προκαλούν ηλιακά εγκαύματα και η έντασή τους ποικίλλει από καλοκαίρι σε χειμώνα. Οι ακτίνες UVA έχουν την ίδια ένταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή του χειμώνα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι ακτίνες UVA είναι αυτές που διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα σας και μπορούν να το κάψουν και  να προκαλέσουν γήρανση και καρκίνο του δέρματος. Η βλάβη UVA δεν είναι αναστρέψιμη. 

 

  1. Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση

Μελέτες δείχνουν ότι οι υπεριώδεις ακτίνες από τον ήλιο διεισδύουν στο δέρμα. Εκεί, καταστρέφουν τις ίνες που διατηρούν το δέρμα σταθερό, επιτρέποντας την ανάπτυξη ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

  1. Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι καρκίνου του δέρματος:

Καρκίνωμα βασικών κυττάρων,

Καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων

Μελάνωμα

Το μελάνωμα είναι η πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος.Φοράτε το αντηλιακό σας καθημερινά για να προφυλαχθείτε.

 

  1. Μειώνει τις κηλίδες στο πρόσωπο

Εφαρμόστε το αντηλιακό στο πρόσωπό σας για να αποτρέψετε την εμφάνιση των ερυθρών φλεβών του προσώπου, της ακμής, των κηλίδων και άλλων βλαβών που προκαλούνται από τις ακτίνες του ήλιου κατά την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. 

 

  1. Προλαμβάνει τα ηλιακά εγκαύματα

Τα ηλιακά εγκαύματα μπορεί να λεπτύνουν το δέρμα, καθιστώντας πιο ευαίσθητο. Οι φουσκάλες ,το πρήξιμο, η ερυθρότητα, η κνίδωση μπορεί να κλιμακώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. 

  1. Αποτρέπει το μαύρισμα

Πρέπει να προσέξετε γιατί ενώ κάνετε ηλιοθεραπεία για να μαυρίσετε, κινδυνεύετε να σας βλάψουν οι ακτίνες UVB. Επιλέξτε ένα αντηλιακό που έχει ελάχιστο συντελεστή αντηλιακής προστασίας 30 για να αποτρέψετε το μαύρισμα που προκαλείται από την UVB. Φροντίστε να επαναλαμβάνετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

 

  1. Ενισχύει την Υγεία του Δέρματος

Οι βασικές πρωτεΐνες του δέρματος, όπως το κολλαγόνο, η κερατίνη και η ελαστίνη, προστατεύονται από το αντηλιακό. Αυτές οι πρωτεΐνες απαιτούνται για να είναι το δέρμα σας λείο και απαλό. Βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας περιέχει διοξείδιο του τιτανίου για να βοηθήσει στην αντανάκλαση των ακτίνων UV μακριά από το δέρμα και στην προστασία της δραστηριότητας αυτών των πρωτεϊνών.

 

Συνεπώς η χρήση του αντηλιακού είναι μια καλή συνήθεια που πρέπει να μπεί σίγουρα στην καθημερινότητα σας. Τα αντηλιακά λειτουργούν ως ασπίδα ενάντια στις βλαβερές ακτίνες UV που διαπερνούν το φράγμα του δέρματος κάθε φορά που το δέρμα σας εκτίθεται στον ήλιο. Συνιστάται, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε αντηλιακό κάθε μέρα.

Μπορεί να μην παρατηρήσετε τα οφέλη τώρα, αλλά το πλεονέκτημα της χρήσης αντηλιακού γίνεται αισθητό μακροπρόθεσμα.

Ξεκινήστε αυτήν την καλή συνήθεια σήμερα!

 

ΠΗΓΕΣ

https://www.stylecraze.com/articles/sunscreen-why-use/https://eminenceorganics.com/ca/blog/2020/11/20/benefits-sunscreen-why-do-i-need-wear-spf-every-day

Up
d
Καλώς ήρθατε στο Vivant

Στο κέντρο αισθητικής Vivant, σας προσφέρουμε εξατομικευμένες παραδοσιακές και πολυτελείς θεραπείες προσώπου και σώματος που θα σας χαρίσουν χαλάρωση, ευεξία και ζωντάνια εκ των έσω, με μια ολιστική προσέγγιση και σεβασμό απέναντι στο ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες σας. Για τη φροντίδα και την περιποίησή σας χρησιμοποιούμε τα πιο φυσικά και εκλεκτά υλικά ανά τον κόσμο.

Monday to Friday 10:00-22:00 hrs
Saturday 10:00-22:00 hrs
Sunday 10:00-22.00 hrs