Κυτταρίτιδα. Αίτια-Αντιμετώπιση

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι η ανομοιογενής εναπόθεση λίπους και νερού στο συνδετικό ιστό, ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό.

Είναι ένα «γυναικείο» αισθητικό πρόβλημα που αφορά αφενός όλους τους τύπους δέρματος και αφετέρου όλες τις ηλικίες. Δυστυχώς δεν κάνει διακρίσεις. Ενώ οι υπέρβαρες τείνουν να έχουν περισσότερες πιθανότητες Αποτελεί  ένα «αρνητικό» προνόμιο όλων των γυναικών. Πρόκειται για μια ανισορροπία στο συνδετικό ιστό και στο λίπος του σώματος. Υπάρχουν όμως πολλές θεωρίες σχετικά με το τι μπορεί να την προκαλεί.

Είναι η«αισθητική μάστιγα» που πλήττει το 80% με 90% των γυναικών του πλανήτη άνω των 21 ετών.

  Οι κύριες αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι οι ακόλουθες:

 • Ανθυγιεινή διατροφή
 • Χαμηλός μεταβολισμός
 • Αφυδάτωση
 • Απουσία σωματικής άσκησης
 • Ορμονικές διαταραχές
 • Αύξηση σωματικού λίπους
 • Πάχος και χρώμα επιδερμίδας
 • Κάπνισμα
 • Κληρονομικότητα
 • Απώλεια κολλαγόνου
 • Κακό κυκλοφορικό
 • Κακή αποστράγγιση της λέμφου ( λέμφος είναι το υγρό, που μέσω της μονόδρομης κυκλοφορίας του στο σώμα, απομακρύνει τα απόβλητα του μεταβολισμού και τις τοξίνες από τους ιστούς, παροχετεύοντάς τα για φιλτράρισμα στην καρδιά)

Τίποτα δεν είναι όμως απόλυτο.Μπορεί να προσβάλλει εντοπισμένα, εκλεκτικά ή διάχυτα και ανεξέλεγκτα το δέρμα και τους υποκείμενους ιστούς ενώ οι άντρες λόγω ορμονικών παραγόντων σπάνια παρουσιάζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας γιατί οι ινώδεις ταινίες στους άντρες δεν διατάσσονται κάθετα προς το δέρμα αλλά λοξά (criss-cross)με αποτέλεσμα οποιαδήποτε πάχυνση των λιποκυττάρων να  οδηγεί σε ομοιόμορφη μεταβολή στην επιφάνεια του δέρματος.

Τα πάντα είναι θέμα αρχιτεκτονικής του ινώδους συνδετικού ιστού που διαμερισματοποιεί το υποδόριο λίπος. Το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών περιορίζεται στο 15 με 30 %. Πολύ μικρότερο αλλά όχι ανύπαρκτο.

Ας δούμε μερικούς φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας

Νερό

Η κατανάλωση 2 λίτρων νερού την ημέρα βοηθά στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας

ολέπιση

Η απολέπιση είναι μία εξαιρετικά σημαντική διαδικασία, κατά την οποία απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και το βοηθά να αναγεννηθεί. Παράλληλα, διεγείρεται η ροή του αίματος. Έτσι, η επιδερμίδα ανανεώνεται και δε συσσωρεύονται τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα αυτή να φαίνεται πιο λεία και φωτεινή.

Μασάζ

Το σωστό μασάζ είναι αυτό που θα συμβάλλει στην προσπάθειά σου να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα. Το Anti-Cellulite μασάζ ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα! Mε τεχνικές αποσυμφόρησης και πρόκληση υπεραιμίας, προωθεί την καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση των ιστών, την αποτοξίνωση και τη σμίλευση του σώματος. Το τέλειο μασάζ θα συμπληρώσουν και τα κατάλληλα προϊόντα. Εμείς επιλέξαμε τα καλύτερα : Lipoliss Anticellulite Gel , Lipoliss Intence Firming Body Serum

Άσκηση

30 λεπτά άσκηση 4 φορές την εβδομάδα βοηθούν στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας

Διατροφή

Τροφές πλούσιες σε νερό, φυτικές ίνες & πρωτεΐνη είναι οι ιδανικές, αν θες να δεις αποτέλεσμα κατά της κυτταρίτιδας.

Μία διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, σιτηρά ολικής άλεσης θα σου χαρίσει όλα εκείνα τα αντιοξειδωτικά στοιχεία, που επιβραδύνουν την παραγωγή των ελεύθερων ριζών.

Είναι ένα υπερβολικά πολυσύνθετο και αιτιολογικά όχι απόλυτα αποσαφηνισμένο πρόβλημα. Απαιτεί απολύτως στοχευμένες και επιστημονικά αξιόπιστες θεραπείες για την εξάλειψη της.

Η καθημερινή φροντίδα του σώματος και η συνειδητή επιλογή τροφής και τρόπου ζωής, μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της. 

Και πάνω απ’ όλα, μην ξεχνάτε ότι το κάθε σώμα είναι μοναδικό και τέλειο μέσα στις ατέλειές του!

 

Up
d
Καλώς ήρθατε στο Vivant

Στο κέντρο αισθητικής Vivant, σας προσφέρουμε εξατομικευμένες παραδοσιακές και πολυτελείς θεραπείες προσώπου και σώματος που θα σας χαρίσουν χαλάρωση, ευεξία και ζωντάνια εκ των έσω, με μια ολιστική προσέγγιση και σεβασμό απέναντι στο ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες σας. Για τη φροντίδα και την περιποίησή σας χρησιμοποιούμε τα πιο φυσικά και εκλεκτά υλικά ανά τον κόσμο.

Monday to Friday 10:00-22:00 hrs
Saturday 10:00-22:00 hrs
Sunday 10:00-22.00 hrs