Οφέλη του πράσινου τσαγιού για την υγεία

 

Το πράσινο τσάι φημίζεται ότι είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα στον πλανήτη.Προέρχεται από τα φύλλα του δέντρου τσάι (Καμέλια η σινική ). Οι Κινέζοι ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν αυτό το υπέροχο τσάι.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα , το πράσινο τσάι αποτελεί μια πολύτιμη πηγή υγείας και ευεξίας για τον οργανισμό σας.

Οφέλη

Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων χρόνιων παθήσεων και στη διαχείριση άλλων. 

Αντιοξειδωτική δράση

Ένα από τα διακριτά χαρακτηριστικά του τσαγιού είναι η αντιοξειδωτική του δράση. Η δράση αυτή οφείλεται φυσικά στις γνωστές κατεχίνες, οι οποίες συγκαταλέγονται στα ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες, που με την πάροδο του χρόνου, θα οδηγούσαν σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον. Με εξέχουσα, την επιγαλλοκατεχίνη ή αλλιώς (EGCG) το πράσινο τσάι βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες σαφώς επηρεάζουν πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

 Μπορεί να μειώσει την χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση 

Εκτός από τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, το πράσινο τσάι μπορεί να προστατεύσει την υγεία της καρδιάς μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι η κύρια αιτία καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων, επειδή καταστρέφει την επένδυση των αρτηριών. Αυτό καθιστά τις αρτηρίες πιο ευαίσθητες στη συσσώρευση πλάκας, η οποία στενεύει τις αρτηρίες που οδηγούν στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

Η ικανότητα του πράσινου τσαγιού να μειώνει την αρτηριακή πίεση μπορεί να οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τη φλεγμονή και διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, ώστε το αίμα να μπορεί να ρέει πιο εύκολα.

Προστατεύει δυνητικά την υγεία των οστών

Το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να αποτρέψει την απώλεια οστικής μάζας η οποία οδηγεί στην οστεοπόρωση.

Η κατανάλωση τσαγιού συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο οστεοπόρωσης, πιθανότατα λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην πρόληψη της οστικής απώλειας και ενισχύουν τον σχηματισμό οστών.

 

Ενίσχυση μεταβολικού ρυθμού

Το πράσινο τσάι τονώνει & αυξάνει το ρυθμό μεταβολισμού.Το τσάι και οι κατεχίνες, συμβάλλουν δραστικά στην ενεργοποίηση του οργανισμού για τη διάσπαση του λίπου και απομάκρυνσής του από το σώμα. 

Μείωση του άγχους 

Το πράσινο τσάι έχει την υψηλότερη συγκέντρωση θεανίνης σε σύγκριση με άλλα είδη τσαγιού. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης, στη μείωση του στρες και του άγχους σε άτομα που εκτίθενται σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Βοηθά στην πρόληψη και τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2

Η κατανάλωση  πράσινου τσαγιού – μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη και τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2. Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, ειδικότερα, θα μπορούσαν να μειώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη.

 

Το πράσινο τσάι εκτος από τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά περιέχει επίσης και μικρές ποσότητες από 27 μέταλλα. Αυτά περιλαμβάνουν:

 

  • Κάλιο , που σας βοηθά να είστε ενυδατωμένοι
  • Μαγνήσιο , το οποίο βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα
  • Σελήνιο , που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Αν και οι ποσότητες είναι αρκετά μικρές, μπορούν να προστεθούν, ανάλογα με τη συνολική ημερήσια πρόσληψη πράσινου τσαγιού.

Αν και το τσάι αποτελεί ένα πραγματικά πολύ ωφέλιμο και ασφαλές βότανο σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπερβάλλουμε. Το πράσινο τσάι συνήθως όταν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες ημερησίως μπορεί να προκαλέσει ορισμένες ανεπιθύμητες παρενέργειες,Οι σημαντικότερες από αυτές είναι η ταραχή, το stress και οι διαταραχές ύπνου, λόγω της καφεΐνης, που περιέχεται στο πράσινο τσάι.

 

ΠΗΓΕΣ

https://www.health.com/nutrition/benefits-green-tea

Up
d
Καλώς ήρθατε στο Vivant

Στο κέντρο αισθητικής Vivant, σας προσφέρουμε εξατομικευμένες παραδοσιακές και πολυτελείς θεραπείες προσώπου και σώματος που θα σας χαρίσουν χαλάρωση, ευεξία και ζωντάνια εκ των έσω, με μια ολιστική προσέγγιση και σεβασμό απέναντι στο ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες σας. Για τη φροντίδα και την περιποίησή σας χρησιμοποιούμε τα πιο φυσικά και εκλεκτά υλικά ανά τον κόσμο.

Monday to Friday 10:00-22:00 hrs
Saturday 10:00-22:00 hrs
Sunday 10:00-22.00 hrs