Φενγκ Σούι

Το Φενγκ Σούι είναι μια μεταφυσική πρακτική κατανόησης της θέσης σας στον κόσμο ως εμπνευσμένη από πέντε αρχές ή στοιχεία του Ταοϊσμού. Οι πέντε αρχές του Φενγκ σούι βασίζονται στους κύκλους της φύσης: φωτιά, γη, μέταλλο, νερό και ξύλο. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η δημιουργία αρμονίας στη ζωή και στους χώρους σας.

Είναι μια παραδοσιακή κινεζική κοσμοθεωρία σχετικά με την τέχνη της χωρικής ευθυγράμμισης και προσανατολισμού, και τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και του περιβάλλοντος τους. Είναι γνωστό ότι συνδέεται με την υγεία, την καλή τύχη και την ευημερία.

Το Φενγκ Σούι μας διδάσκει πώς να επιτύχουμε αρμονία με το περιβάλλον μας. Οι λέξεις «φενγκ σούι» είναι κινέζικα και μεταφράζονται σε «άνεμος» και «νερό». Ο άνεμος είναι η αναπνοή μας και οι άνθρωποι είναι σχεδόν 60 τοις εκατό νερό. Ο άνεμος και το νερό είναι ζωτικά στοιχεία για τη ζωή, όπως και το φενγκ σούι!

Ιστορικά, το φενγκ σούι έχει ρίζες στον Ταοϊσμό και τον Βουδισμό. Ωστόσο, στοιχεία του είναι αισθητά σε κάθε πολιτισμό διαχρονικά.

7 εύκολοι τρόποι για να δημιουργήσετε καλό Feng Shui στο σπίτι σας

  1. Φωτίστε την Είσοδό σας

Στο φενγκ σούι, η είσοδός σας αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο η ενέργεια εισέρχεται στο σπίτι και στη ζωή σας. Σκουπίστε και τακτοποιήστε το χώρο. Βεβαιωθείτε ότι αυτός ο χώρος είναι καλά φωτισμένος.

  1. Καθαρίστε τα παράθυρά σας

Τα παράθυρα συμβολίζουν τα μάτια των ενηλίκων στο σπίτι. Τα καθαρά παράθυρα, αφήνουν περισσότερο ηλιακό φως.

Τα καθαρά παράθυρα σας βοηθούν μεταφορικά να δείτε τον κόσμο γύρω σας με το μεγαλύτερο χρώμα, σαφήνεια και ακρίβεια.

  1. Δώστε λίγη προσοχή στις πόρτες σας

Στο φενγκ σούι, οι πόρτες αντιπροσωπεύουν τη φωνή και την επικοινωνία σας. Οι πόρτες είναι επίσης πύλες μέσω των οποίων μπορούν να έρθουν ευκαιρίες στη ζωή σας.

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες σας μπορούν να ανοίξουν τουλάχιστον σε 90 μοίρες και λειτουργούν σωστά, αν θέλετε η ροή να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

  1. Διοικητική Θέση

Η θέση διοίκησης καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείτε τον εαυτό σας στη ζωή. Εφαρμόστε αυτή τη θέση, στη θέση του κρεβατιού και του γραφείου.

Όταν βρίσκεστε σε αυτούς τους χώρους, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δείτε την πόρτα χωρίς να ευθυγραμμιστείτε απευθείας με αυτήν.

  1. Να είστε ευρύχωροι

Οι ανοιχτοί χώροι γεμίζουν, μετά αδειάζουν και μετά γεμίζουν ξανά. Να είστε πάντα πρόθυμοι να κάνετε μια νέα αρχή. 

  1. Εκκαθάριση χώρου

Όταν καθαρίζετε χώρο στο σπίτι σας, προσπαθήστε να το συνδέσετε με θετικές σκέψεις. Αναπτύξτε μια πρόθεση για το τι θέλετε να καλλιεργήσετε και να δημιουργήσετε στη ζωή σας.

  1. Τα φυτά φέρνουν ενέργεια στη ζωή

Στο φενγκ σούι, τα φυτά ενσωματώνουν τη ζωτική ενέργεια. Ζωντανά φυτά θερμοκηπίου συνδέονται με τη φύση, φέρνοντας ζωντάνια και φρεσκάδα στο σπίτι σας.Το σπίτι σας είναι το βασίλειό σας,το απάνεμο λιμάνι σας,το καταφύγιό σας.Δώστε του την αξία που του αξίζει και αφεθείτε στην θαλπωρή του. Μην ξεχνάτε:

<<Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος —είτε βασιλιάς είτε χωριάτης— είναι αυτός που βρίσκει γαλήνη στο σπίτι του>>

Βόλφγκανγκ Γκαίτε

ΠΗΓΕΣ

https://www.mindbodygreen.com/articles/feng-shui-for-every-room-in-your-home

https://www.thespruce.com/create-good-feng-shui-in-your-home-1275057

Up
d
Καλώς ήρθατε στο Vivant

Στο κέντρο αισθητικής Vivant, σας προσφέρουμε εξατομικευμένες παραδοσιακές και πολυτελείς θεραπείες προσώπου και σώματος που θα σας χαρίσουν χαλάρωση, ευεξία και ζωντάνια εκ των έσω, με μια ολιστική προσέγγιση και σεβασμό απέναντι στο ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες σας. Για τη φροντίδα και την περιποίησή σας χρησιμοποιούμε τα πιο φυσικά και εκλεκτά υλικά ανά τον κόσμο.

Monday to Friday 10:00-22:00 hrs
Saturday 10:00-22:00 hrs
Sunday 10:00-22.00 hrs