Διατροφή και αντιγήρανση

Το τι τρώτε και πίνετε δεν παίζει ρόλο μόνο στο πώς αισθάνεστε – αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν και την εμφάνισή σας.

Πολλοί είναι εκείνοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία αλλά και την εμφάνιση του δέρματος. Το κάπνισμα, η μόλυνση, το άγχος, η διατροφή είναι κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες, που αφήνουν το στίγμα τους πάνω στο δέρμα, συμβάλλοντας στη γρηγορότερη γήρανση του, στην εμφάνιση στιγμάτων και κηλίδων και στην μειωμένη φωτεινότητα του.

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται λιγότερο ανθεκτικό στην καθημερινή φθορά, με αποτέλεσμα να εμφανίζει ρυτίδες, ξηρότητα και σημάδια αφυδάτωσης..

Η σωστή διατροφή είναι ένας πολύ καθοριστικός παράγοντας, για την καλύτερη εμφάνισή μας  και για να διατηρηθεί το δέρμα υγιές.

10 τρόφιμα κατά της γήρανσης
1. ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

Συμβάλλουν στην καταπολέμηση της θαμπάδας της επιδερμίδας και ενεργοποιούν τη φυσική της λάμψη. Τα ακτινίδια περιέχουν τόση βιταμίνη C όσο και Β-καροτίνη σε σημαντικά ποσοστά.

2. ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Είναι πραγματικό βάλσαμο για  την ξηρότητα του δέρματος. Θεωρείται το πλέον λιπαρό φρούτο και όχι τυχαία, αφού περιέχει 30% από τα πλέον πολύτιμα φυτικά έλαια, ανάμεσά τους και ολεϊκό οξύ. Χάρη στα έλαια αυτά, το αβοκάντο είναι εξαιρετικό για τη θρέψη

3. ΣΤΡΕΙΔΙΑ

Είναι το “μυστικό όπλο” για  λαμπερά μαλλιά και γερά νύχια, διότι περιέχει ιχνοστοιχεία, κυρίως ιώδιο, και τον πολύτιμο  ψευδάργυρο

4.ΛΑΧΑΝΟ-ΜΠΡΟΚΟΛΟ-ΣΠΑΝΑΚΙ

Τα λαχανικά αυτά είναι  “φάρμακο” για το θαμπό δέρμα, για την ταλαιπωρημένη από την ακμή επιδερμίδα και τα αντιαισθητικά σπυράκια. Περιέχoυν λακτικό οξύ, το οποίο αποτελεί ένα πρώτης τάξεως “αποτοξινωτικό” για τον οργανισμό

5.ΚΑΡΥΔΙΑ- ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Βοηθούν το δέρμα  να αποφύγει την αφυδάτωση  και να προλάβει τη χαλάρωση. Περιέχουν βιταμίνη Ε, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο τρόφιμο αναλογικά. Η αντιοξειδωτική αυτή βιταμίνη είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στο δέρμα, επιταχύνοντας τη φθορά και τη γήρανσή του. Μια χούφτα καρύδια τρεις φορές την εβδομάδα είναι η ιδανική ποσότητα!

Kiwi Smoothie
Avocado
6.ΤΟΝΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΙΠΑΡΑ ΨΑΡΙΑ

Διατηρεί το λιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας στα επίπεδα που πρέπει, ώστε να δείχνει σφριγηλή και υγιής. Τα “καλά” λιπαρά των ψαριών, τα πολύ γνωστά μας Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, εκτός από την  ευεργετική τους δράση για την υγεία της καρδιάς, έχουν και παράπλευρες ιδιότητες.

7.ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 

Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης του δέρματος.

8.ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 

Η μαύρη σοκολάτα έχει αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φλαβανόλες, τα βοηθούν στο να διατηρείται το δέρμα παχύ και πιο ενυδατωμένο.

9.ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ 

Το πράσινο τσάι μπορεί να αποδειχθεί σε ένα μαγικό φίλτρο για το δέρμα. Βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής, στην επιβράδυνση της βλάβης του DNA και προλαμβάνει τις κακές συνέπειες των ηλιακών ακτίνων.

10.ΝΕΡΟ

Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι ζωτική για την υγεία μας . Αποτελεί την κύρια πηγή ενυδάτωσης του οργανισμού και ιδιαίτερα του δέρματος. Βοηθά στην αποβολή των τοξινών και κάνει το δέρμα πιο ελαστικό, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές. Για καλή ενυδάτωση του οργανισμού, και κατ’ επέκταση του δέρματος, είναι απαραίτητα τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα.

Γυρίστε το χρόνο πίσω με φυτικές ίνες που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του κολλαγόνου στο δέρμα, επιβραδύνοντας τα σημάδια της γήρανσης. Φορέστε το λαμπερό σας χαμόγελο και εντυπωσιάστε τους πάντες γύρω σας. Η θετική σκέψη δίνει νόημα και αξία στη ζωή μας!!

Μην ξεχνάτε η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Είμαστε ό,τι τρώμε!

Up
d
Καλώς ήρθατε στο Vivant

Στο κέντρο αισθητικής Vivant, σας προσφέρουμε εξατομικευμένες παραδοσιακές και πολυτελείς θεραπείες προσώπου και σώματος που θα σας χαρίσουν χαλάρωση, ευεξία και ζωντάνια εκ των έσω, με μια ολιστική προσέγγιση και σεβασμό απέναντι στο ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες σας. Για τη φροντίδα και την περιποίησή σας χρησιμοποιούμε τα πιο φυσικά και εκλεκτά υλικά ανά τον κόσμο.

Monday to Friday 10:00-22:00 hrs
Saturday 10:00-22:00 hrs
Sunday 10:00-22.00 hrs