Είναι ο καφές υγιεινός;

Ο καφές είναι στην πραγματικότητα ένα πολύπλοκο μείγμα από πάνω από 1.000 διαφορετικές χημικές ουσίες .Ένα ταπεινό φλιτζάνι καφέ είναι γεμάτο με πολύτιμες ενώσεις, όπως αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν από ασθένειες. Κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο, καταναλώνονται 2 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ.

 Οφέλη του καφέ

Τα οφέλη του καφέ για την υγεία ποικίλλουν.  Ακολουθούν μερικοί λόγοι για να προσθέσετε δύο ή τρεις κούπες στην καθημερινότητά σας:

 

  1. Ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας

Ο καφές είναι πλούσιος σε διεγερτική καφεΐνη.

 

  1. Μειώνει το σωματικό λίπος και προάγει ένα υγιές βάρος

Η καφεΐνη μπορεί επίσης να προάγει ένα υγιές βάρος, μειώνοντας τον κίνδυνο ορισμένων παθήσεων που συνδέονται με το υπέρβαρο, όπως καρδιακά προβλήματα.

 

  1. Αυξάνει τη φυσική δραστηριότητα

Οι ερευνητές σε μια  πρόσφατη μελέτη συνέδεσαν την κατανάλωση καφέ με αυξημένη σωματική δραστηριότητα. 

 

  1. Μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια χρόνια πάθηση, που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα χρησιμοποιεί τη ζάχαρη. Η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυτής της πάθησης.

 

  1. Μειώνει τον κίνδυνο ηπατικής νόσου

Η ηπατική νόσος είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της κίρρωσης. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο καφές μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του ήπατος.

 

  1. Μειώνει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ

Η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι μια προοδευτική διαταραχή του εγκεφάλου που οδηγεί σε απώλεια μνήμης και εξασθενημένη σκέψη. O καφές καθυστερεί την εξέλιξη της νόσου.

 

  1. Μειώνει τον κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον

Η νόσος του Πάρκινσον είναι επίσης μια προοδευτική νευρολογική πάθηση που οδηγεί σε προβλήματα με την κίνηση και την ισορροπία. Ο καφές επιβραδύνει τα συμπτώματα.

 

  1. Ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Ο καφές μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις και να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Προστατεύοντας την υγεία της καρδιάς, ο καφές μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου.

 

  1. Ενισχύει την υγεία του δέρματος

Ο καφές έχει επίσης προνόμια για το δέρμα σας. Οι κόκκοι καφέ περιέχουν καφεΐνη και πολυφαινόλες όπως τα χλωρογενικά οξέα (CGA) που μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση και να προστατεύουν από τη φωτογήρανση . 

Παρενέργειες του καφέ

 

Ο καφές είναι πλούσιος σε καφεΐνη η οποία, ως διεγερτικό, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως:

  • Ανησυχία
  • Νευρικότητα
  • Αϋπνία

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν αυτές τις επιπτώσεις μπορούν να στραφούν σε καφέ χωρίς καφεΐνη ή σε άλλα είδη καφέ.

 

 Εναλλακτικοί τύποι καφέ

Εάν η ιδέα του παραδοσιακού καφέ δεν σας είναι ελκυστική, μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικούς τύπους καφέ, όπως καφέ με μανιτάρια ή κιχώριο. Τα οφέλη του καφέ με μανιτάρια περιλαμβάνουν βελτιωμένα επίπεδα ύπνου και ενέργειας, μειωμένο στρες, ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, υποστήριξη της μνήμης και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Ο καφές κιχωρίου παρασκευάζεται από τις ρίζες ενός φυτού της οικογένειας των πικραλίδων. Έχει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση . 

Συμπέρασμα:

Η κατανάλωση καφέ με σύνεση και μέτρο έχει μια σειρά από ευεργετικά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου. Ωστόσο η υπερκατανάλωση έχει παρενέργειες.

Αρκεστείτε  λοιπόν στην κατανάλωση περίπου δύο ή τριών φλιτζανιών καθημερινά για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

<< Παν μέτρον άριστον >>

Κλεόβουλος

Up
d
Καλώς ήρθατε στο Vivant

Στο κέντρο αισθητικής Vivant, σας προσφέρουμε εξατομικευμένες παραδοσιακές και πολυτελείς θεραπείες προσώπου και σώματος που θα σας χαρίσουν χαλάρωση, ευεξία και ζωντάνια εκ των έσω, με μια ολιστική προσέγγιση και σεβασμό απέναντι στο ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες σας. Για τη φροντίδα και την περιποίησή σας χρησιμοποιούμε τα πιο φυσικά και εκλεκτά υλικά ανά τον κόσμο.

Monday to Friday 10:00-22:00 hrs
Saturday 10:00-22:00 hrs
Sunday 10:00-22.00 hrs