Οφέλη και χρήσεις του υαλουρονικού οξέος

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ομάδα μορίων σακχάρου που ονομάζονται πολυσακχαρίτες. Παράγονται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα και αποτελεί, μεταξύ άλλων, το κατεξοχήν συστατικό της ενυδάτωσης χάρη στην ικανότητα του να συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, προάγοντας την καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτά τα μόρια λειτουργούν για να μαλακώνουν και να λιπαίνουν, και βρίσκονται φυσικά στους συνδετικούς ιστούς του σώματος,στις αρθρώσεις,στο δέρμα και στα μάτια.

Με την πάροδο του χρόνου, τα αποθέματα υαλουρονικού οξέος του σώματός σας μειώνονται. Η ηλικία είναι ένας λόγος, περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το κάπνισμα και η ατμοσφαιρική ρύπανση, επιταχύνουν επίσης αυτή τη διαδικασία. 

Το υαλουρονικό οξύ παράγεται επίσης τεχνητά και χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό σε πολλά κορυφαία προϊόντα περιποίησης δέρματος και όχι μόνο.

Υπάρχουν τρεις τύποι υαλουρονικού οξέος:

 

Το υδρολυμένο υαλουρονικό οξύ  είναι το υαλουρονικό οξύ που έχει διασπαστεί σε στοιχεία αρκετά μικρά ώστε να διεισδύσουν στο δέρμα. Συνιστάται σε άτομα που έχουν λιπαρό ή μικτό δέρμα, καθώς αυτοί οι τύποι δέρματος θέλουν να αποφύγουν την υπερβολική ενυδάτωση.

Το υαλουρονικό νάτριο  διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα και προσφέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Το υαλουρονικό νάτριο  είναι το καλύτερο για άτομα που έχουν κανονικό δέρμα.

Το ακετυλιωμένο υαλουρονικό νάτριο  έχει τα οφέλη του υαλουρονικού νατρίου αλλά με αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας. Είναι καλύτερο για άτομα με ξηρό δέρμα.Οφέλη υαλουρονικού οξέος

 

 • Ενυδατώνει το δέρμα: Αυτό το οξύ αναπληρώνει τα φυσικά επίπεδα υγρασίας του δέρματος χωρίς να φράζει τους πόρους. 
 • Προστατεύει το δέρμα: Το υαλουρονικό οξύ προστατεύει το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες UV και άλλους επιθετικούς παράγοντες και το οξειδωτικό στρες. 
 • Μειώνει τις ρυτίδες: Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και  ελαστίνης. Μειώνοντας έτσι την ορατότητα των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. 
 • Συσφίγγει το δέρμα: Βοηθά το δέρμα να διατηρήσει τη φυσική του ελαστικότητα. Αυτό το βοηθά να παραμένει πιο σφιχτό, πιο παχύ και πιο νεανικό.
 •  Βελτιώνει την υφή του δέρματος: Η αύξηση της ελαστικότητας μειώνει την τραχύτητα του δέρματος γεμίζοντας τις λεπτές γραμμές με υγρασία.
 • Ενισχύει την αναγέννηση των κυττάρων:  Αυτά τα νέα κύτταρα είναι πιο υγιή και βοηθούν το δέρμα να παραμείνει φρέσκο.

 

 • Καθαρίζει το δέρμα: Ελέγχει την παραγωγή λιπαρότητας και διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος. Αυτό μειώνει την ακμή, τα μαύρα στίγματα και τα λευκά στίγματα. 
 • Μειώνει τη μελάγχρωση: Βοηθά στην επιτάχυνση του σχηματισμού νεότερων κυττάρων του δέρματος που βοηθούν στην αντικατάσταση κατεστραμμένων ή μελαχρωστικών κυττάρων. 
 • Θεραπεύει τα ηλιακά εγκαύματα: Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του επιταχύνουν το σχηματισμό νεότερων κυττάρων του δέρματος. 
 • Αναδεικνύει μια εσωτερική λάμψη: Το ενυδατωμένο δέρμα είναι υγιές, φρέσκο, δροσερό και ακτινοβολεί με μια φωτεινή, χαρούμενη λάμψη. 
 • Επιταχύνετε την επούλωση τραυμάτων: Όταν το δέρμα είναι κατεστραμμένο, το υαλουρονικό οξύ βοηθά στη ρύθμιση της φλεγμονής και δίνει οδηγίες στο σώμα να χτίσει περισσότερα αιμοφόρα αγγεία για να επουλώσει την πληγή.

Η ενυδάτωση είναι τόσο βασική για το δέρμα σας όσο και το νερό για τη ζωή σας. Εκτός λοιπόν από το να πίνετε τουλάχιστον οκτώ με δέκα ποτήρια νερό κάθε μέρα, θρέψτε το δέρμα σας με λίγη αγάπη από τη φύση!

ΠΗΓΕΣ

https://www.everydayhealth.com/skin-beauty/hyaluronic-acid-definition-benefits-and-the-best-serums/

https://my.clevelandclinic.org/health/articles/22915-hyaluronic-acid

Hyaluronic Acid Skin Benefits & Uses for Skincare

 

 

Up
d
Καλώς ήρθατε στο Vivant

Στο κέντρο αισθητικής Vivant, σας προσφέρουμε εξατομικευμένες παραδοσιακές και πολυτελείς θεραπείες προσώπου και σώματος που θα σας χαρίσουν χαλάρωση, ευεξία και ζωντάνια εκ των έσω, με μια ολιστική προσέγγιση και σεβασμό απέναντι στο ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες σας. Για τη φροντίδα και την περιποίησή σας χρησιμοποιούμε τα πιο φυσικά και εκλεκτά υλικά ανά τον κόσμο.

Monday to Friday 10:00-22:00 hrs
Saturday 10:00-22:00 hrs
Sunday 10:00-22.00 hrs