Τεχνικές χαλάρωσης

Όλοι αντιμετωπίζουμε άγχος σε διάφορες φάσεις της ζωής μας. Το άγχος έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας σήμερα. Πολλές φορές είναι δημιουργικό, κινητήριος δύναμη για την εκπλήρωση πολλών φιλοδοξιών και στόχων μας. Το υπερβολικό όμως άγχος συσσωρεύεται και σταδιακά επιβαρύνει την υγεία μας! 

Το σώμα μας και τα όργανά του αντιδρούν άμεσα σε μια στρεσογόνο κατάσταση. Το κεντρικό νευρικό σύστημα διεγείρεται, η καρδιά χτυπάει πιο γρήγορα και έντονα, η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει απότομα, οι πνεύμονες υπερ-λειτουργούν, για να προσφέρουν άμεσα οξυγόνο στον εγκέφαλο, ενώ και το ήπαρ παράγει επιπλέον γλυκόζη ως μέσο ενέργειας.

Τί πρέπει  να κάνουμε;

Πρώτα απ όλα να αναγνωρίσουμε τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν το άγχος μας.

Η επόμενη κίνηση είναι να βρούμε υποστηρικτικούς τρόπους βοήθειας για την αντιμετώπιση του χρόνιου άγχους.

Τεχνικές χαλάρωσης

Οι τεχνικές χαλάρωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τον εαυτό σας στη διαχείριση του άγχους. Είναι μια διαδικασία που μειώνει τις επιπτώσεις του άγχους στο μυαλό και το σώμα σας.

Εξερευνήστε απλές τεχνικές χαλάρωσης που σας ταιριάζουν και ξεκινήστε να αποβάλλετε το άγχος της ζωής σας και να βελτιώσετε την υγεία και τη γενική σας ευεξία.

 1. Τύποι τεχνικών χαλάρωσης
 • Αυτογενής χαλάρωση. Αυτογενές σημαίνει κάτι που προέρχεται από μέσα σου. Σε αυτήν την τεχνική χαλάρωσης προσπαθήστε:
 1. Με ηρεμία να ιεραρχήστε τις καθημερινές υποχρεώσεις σας.
 2. Απολαύστε τη φύση. 
 3. Γευματίστε χωρίς βιασύνη. 
 4. Περάστε ποιοτικό χρόνο με τους στενούς φίλους και την οικογένειά σας.
 5. Δώστε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο.
 6. Πάτε μια εκδρομή οδικώς, ακολουθήστε την πιο γραφική διαδρομή. 
 7. Μείνετε για λίγο με τα μάτια κλειστά και διαλογιστείτε.
 8. Μην ξεχνάτε τους στόχους και τις επιδιώξεις σας.
 9. Αναπνεύστε βαθιά.
 10. Γελάστε δυνατά.
 11. Ακούστε χαλαρωτική μουσική.
 12. Κάνετε θετικές σκέψεις. 

 

 • Προοδευτική μυϊκή χαλάρωση. Σε αυτήν την τεχνική χαλάρωσης, εστιάζετε στο να τεντώνεστε αργά και στη συνέχεια να χαλαρώνετε κάθε μυϊκή ομάδα.Τεντώστε τους μύες σας για περίπου πέντε δευτερόλεπτα και μετά χαλαρώστε για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε.
 • Οραματισμός. Σε αυτήν την τεχνική χαλάρωσης, μπορείτε να σχηματίσετε νοητικές εικόνες για να κάνετε ένα οπτικό ταξίδι σε ένα γαλήνιο, ήρεμο μέρος ή κατάσταση.

Για να χαλαρώσετε χρησιμοποιώντας την οπτικοποίηση, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε όσες περισσότερες αισθήσεις μπορείτε, όπως όσφρηση, όραση, ήχο και αφή. 

Άλλες τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Μασάζ
 • Διαλογισμός
 • Γιόγκα
 • Μουσική και εικαστική θεραπεία
 • Αρωματοθεραπεία
 • Υδροθεραπεία

Τώρα που ξέρετε πώς να χαλαρώνετε μην απογοητεύεστε ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Φροντίστε να ακολουθείτε σκόπιμα αυτές τις στρατηγικές και να εφαρμόζετε αυτές τις συμβουλές όποτε είναι δυνατόν μέσα στην καθημερινότητά σας.Δε χρειάζεται να αφιερώσετε καθημερινά περισσότερο από 15 λεπτά.Σας αξίζει να χαλαρώσετε.

Επιβραδύνετε τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας, για να απολαύσετε τη ζωή, και να επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό.Φέρτε στη μνήμη σας όσα σημαντικά έχετε ως τώρα πετύχει και την επιθυμία σας να πετύχετε ακόμα περισσότερα. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους.Ξεκινήσετε την ημέρα σας με χαρά και αισιοδοξία.

Πολλές φορές βλέπουμε τα πάντα δεδομένα, αλλά όταν υπάρχει κίνδυνος να τα χάσουμε, εκεί διαπιστώνουμε την πραγματική τους αξία!

Κάτι που έχετε εσείς σήμερα και δεν το εκτιμάτε για κάποιον άλλο μπορεί να είναι όνειρο ζωής! 

<<Βρες χρόνο να γελάς. Αυτή είναι η μουσική της ψυχής>>

   Γ.Ρίτσος

ΠΗΓΕΣ

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/stress-management/in-depth/relaxation-technique/art-20045368

Up
d
Καλώς ήρθατε στο Vivant

Στο κέντρο αισθητικής Vivant, σας προσφέρουμε εξατομικευμένες παραδοσιακές και πολυτελείς θεραπείες προσώπου και σώματος που θα σας χαρίσουν χαλάρωση, ευεξία και ζωντάνια εκ των έσω, με μια ολιστική προσέγγιση και σεβασμό απέναντι στο ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες σας. Για τη φροντίδα και την περιποίησή σας χρησιμοποιούμε τα πιο φυσικά και εκλεκτά υλικά ανά τον κόσμο.

Monday to Friday 10:00-22:00 hrs
Saturday 10:00-22:00 hrs
Sunday 10:00-22.00 hrs