Η φυσική δύναμη του γέλιου

Οι άνθρωποι αρχίζουν να γελούν στη βρεφική ηλικία με την σταδιακή ωρίμανση του νευρικού συστήματος. Το γέλιο αποτελείται από πολύπλοκους συνδυασμούς μυών του προσώπου, που συχνά περιλαμβάνουν κίνηση των ματιών, του κεφαλιού και των ώμων.

Το γέλιο ενεργοποιεί πολλαπλές περιοχές του εγκεφάλου: τον κινητικό φλοιό, ο οποίος ελέγχει τους μύες. Ο μετωπιαίος λοβός, που σας βοηθά να κατανοήσετε το πλαίσιο και το μεταιχμιακό σύστημα, το οποίο ρυθμίζει τα θετικά συναισθήματα. Η ενεργοποίηση όλων αυτών των κυκλωμάτων ενισχύει τις νευρικές συνδέσεις και βοηθά έναν υγιή εγκέφαλο να συντονίζει τη δραστηριότητά του.

Το γέλιο ή έστω ένα απλό χαμόγελο, αποκαλύπτει τον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου. Αποδιώχνει το άγχος, τονώνει την αισιοδοξία, ενισχύει την ψυχική δύναμη του ανθρώπου. Εκφράζει την ξεγνοιασιά και την ανεμελιά. Ο γελαστός είναι άνθρωπος καλοσυνάτος, ανοιχτός στη ζωή, συγκαταβατικός, άνθρωπος της προσφοράς.

Αποτελέσματα του γέλιου

Ένα εγκάρδιο γέλο έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Όταν αρχίζετε να γελάτε, δεν ελαφρύνει απλώς το φορτίο σας διανοητικά, αλλά στην πραγματικότητα προκαλεί πολλές αλυσιδωτές σωματικές αλλαγές.

Ας δούμε μερικές:

Τονώνει πολλά όργανα

Το γέλιο ενισχύει την πρόσληψη αέρα πλούσιου σε οξυγόνο, τονώνει την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μύες σας και αυξάνει τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται από τον εγκέφαλό σας. Σας παρέχει σημαντικές φυσικές άμυνες ενάντια στην κάθε είδους ασθένεια καθώς δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Καταπραΰνει την ένταση

Το γέλιο μπορεί επίσης να διεγείρει την κυκλοφορία και να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών.Βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, της νευρικότητας και των ψυχοσωματικών διαταραχών. Ανεβάζει την αυτοεκτίμησή σας.

Γελάστε με την Καρδιά σας! Το γέλιο είναι το καλύτερο αντιγηραντικό φάρμακο. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και τρέφει το δέρμα κάνοντάς το να λάμπει. Γι’ αυτό γελάστε και αξιοποιήστε αυτό το δώρο ζωής! Χαμογελάστε και να είστε σίγουροι ότι θα φανείτε νεότεροι. Αφήστε το γέλιο που υπάρχει μέσα σας να σας παρασύρει και να θυμάστε ότι δεν γελάμε λιγότερο όσο γερνάμε, αλλά γερνάμε επειδή δεν γελάμε περισσότερο!



Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οι αρνητικές σκέψεις εκδηλώνονται σε χημικές αντιδράσεις που μπορούν να επηρεάσουν το σώμα σας φέρνοντας περισσότερο άγχος και μειώνοντας το ανοσοποιητικό σας. Αντίθετα, οι θετικές σκέψεις μπορούν στην πραγματικότητα να απελευθερώσουν νευροπεπτίδια που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες και δυνητικά των πιο σοβαρών ασθενειών.

Ανακουφίζει τον πόνο

Το γέλιο μπορεί να απαλύνει τον πόνο αναγκάζοντας το σώμα να παράγει τα δικά του φυσικά παυσίπονα.

Αυξάνει την προσωπική ικανοποίηση

Το γέλιο μπορεί επίσης να διευκολύνει την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.Το γέλιο δρα ανέγγιχτα ως ιχνηλάτης υποδεικνύοντας σας το ορθό μονοπάτι για το δρόμο της λύσης του κάθε προβλήματος. Ενισχύει την δημιουργικότητα και την φαντασία σας.

Βελτιώνει τη διάθεσή σας

Η επιλογή του να γελάτε και να σκεφτόσαστε θετικά, σας μαθαίνει να ζείτε σε αρμονία και ειρήνη με τον εαυτό σας, τους άλλους, και το περιβάλλον σας στην καθημερινότητά μας.

Το γέλιο είναι υπεύθυνο και για την τροφοδότηση της ψυχολογίας μας με θετική ενέργεια, αυτοπεποίθηση και διάθεση επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, προσφέροντάς μας την ώθηση που χρειαζόμαστε για να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι.

 

Το γέλιο είναι ζωή, είναι χαρά είναι το πολύτιμο “καύσιμο” της καθημερινότητάς μας! Το γέλιο είναι δώρο, όπλο και φάρμακο για τον άνθρωπο.

Χαμογέλα λοιπόν, γέλα και ζήσε περισσότερο!

ΠΗΓΕΣ

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/stress-management/in-depth/stress-relief/art-20044456

 https://edition.cnn.com/2023/04/01/health/laughter-mind-body-wellness-partner/index.html

https://laughterexperience.gr/giati-to-gelio-einai-simantiko/

Up
d
Καλώς ήρθατε στο Vivant

Στο κέντρο αισθητικής Vivant, σας προσφέρουμε εξατομικευμένες παραδοσιακές και πολυτελείς θεραπείες προσώπου και σώματος που θα σας χαρίσουν χαλάρωση, ευεξία και ζωντάνια εκ των έσω, με μια ολιστική προσέγγιση και σεβασμό απέναντι στο ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες σας. Για τη φροντίδα και την περιποίησή σας χρησιμοποιούμε τα πιο φυσικά και εκλεκτά υλικά ανά τον κόσμο.

Monday to Friday 10:00-22:00 hrs
Saturday 10:00-22:00 hrs
Sunday 10:00-22.00 hrs